Istraživanje

Već dugi niz godina KONČAR – Institut za elektrotehniku d.d. aktivno doprinosi inovacijama i primijenjenom istraživanju u području tehničkih znanosti. Značajna je i znanstvena produkcija Instituta koja se stalno ažurira novim publikacijama i člancima u znanstvenim i drugim časopisima.

Djelatnici Instituta sudjeluju na svim relevantnim domaćim i međunarodnim skupovima kako bi bili u tijeku s najnovijom znanstvenim dostignućima i trendovima. Uključeni su i u razne istraživačke i tehnologijske projekte na kojima usko surađuju s akademskom zajednicom, a svoje vještine i znanja nadograđuju kroz svakodnevno rješavanje praktičnih inženjerskih problema, ali i kroz kontinuirano usavršavanje i dodatno obrazovanje.

Podršku znanstveno-istraživačkoj djelatnosti Instituta pruža INDOK odjel koji raspolaže velikim fondom literature i časopisa iz područje elektrotehnike, elektronike, energetike, transporta i prirodnih znanosti, koristeći modernu informacijsku tehnologiju, dobro organiziranu nabavu i međuknjižničnu posudbu.