Relej za zaštitu od osovinskih struja i napona

Klijent

Brana El Quimbo je brana s betonskom oblogom i kamenom ispunom (CFRD) i projekt hidroelektrane u razvoju pod Huila područjem, jugozapadno-središnja Kolumbija. Elektrana smještena na donjem dijelu brane ima dvije vertikalne Francis turbine, svaka sa 200 MW kapaciteta. Svaka je dizajnirana za pražnjenje 166,53 kubičnih metara u sekundi (5.881 cu ft/s). Generatori su sinkronog tipa s proizvodnim kapacitetom od 225 MVA.

Zašto ovo rješenje

Jedan od zahtjeva definiranih od strane klijenta, EMGESA ESP S.A., bio je da su jedinice generatora zaštićene od oštećenja ležaja. S obzirom na vrijednost ulaganja, bilo je nužno zaštititi ključnu opremu pomoću sustava monitoringa koji može spriječiti velike ekonomske štete, kao što je isključenje generatora koje se može pojaviti kao posljedica pojave osovinskih struja.

Prednosti i rezultati za klijenta

Korisnici u postrojenju imaju potpunu kontrolu nad sustavom putem online analize, zaštiti temeljenoj na harmonijskom sastavu i realnom trendu izmjerenih vrijednosti. Osoblje elektrane je na licu mjesta osposobljeno da iskoristi punu prednost sustava i nauči interpretirati rezultate, kao i prepoznati nedostatke u ranoj fazi razvoja. Opremljen ovim informacijama, korisnik može optimizirati razdoblje održavanja generatora za vrijeme kada je to stvarno potrebno.

El Quimbo / Kolumbija

400 MW

kapaciteta

$837 mil.

vrijednost projekta

2,216 GWh

godišnje

2015.

godina početka projekta