Dijagnostika vjetroagregata

Izgradnja vjetroenergetskih postrojenja zahtjevan je zadatak, ali daleko zahtjevnije jest osigurati optimalnu eksploataciju takvih postrojenja u različitim vremenskim i pogonskim uvjetima.

KONČAR – Institut za elektrotehniku već je dugi niz godina aktivan na području obnovljivih izvora energije s posebnim naglaskom na energiju vjetra. U tom je razdoblju u KONČAR – Institutu stvoren centar ekspertnih znanja o različitim aspektima vjetroagregata i vjetroelektrana.

Kombiniranjem ovih specifičnih znanja s dugom tradicijom ekspertize na području rotacijskih strojeva i energetike, KONČAR – Institut za elektrotehniku nudi široki asortiman ekspertnih usluga potrebnih za učinkovito projektiranje, vođenje i eksploataciju vjetroenergetskih postrojenja.

Visoko obrazovani i iskusni kadrovi, suvremena mjerna i ispitna oprema te namjenski profesionalni računalni alati jamstvo su uspješnog rješavanja problema i zadovoljstva kupaca, bilo da se radi o jednokratnim ispitivanjima ili trajnom praćenju postrojenja.

 

Glavna područja ekspertnih usluga: