Laboratorijskom centru KONČAR – Instituta za elektrotehniku uručena potvrda o akreditaciji

Laboratorijski centar KONČAR – Instituta za elektrotehniku uspješno je proveo akreditaciju prema zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2017.

Potvrdu o akreditaciji, čime je potvrđena neovisnost i stručnost u pružanju laboratorijskih i terenskih usluga ispitivanja, predsjedniku Uprave KONČAR – Instituta za elektrotehniku dr. sc. Siniši Marijanu uručio je v.d. ravnatelj Hrvatske akreditacijske agencije Tihomir Babić, u Zagrebu, 12. srpnja 2019.

Domaćin svečanosti koja je održana u Poslovnom neboderu KONČARA bila je Uprava KONČARA na čelu s predsjednikom Darinkom Bagom, a događaju su prisustvovali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te predsjednik Nadzornog odbora KONČARA Luka Gašpar.

Tražeći suvremen i učinkovit pristup tržištu proizvoda i usluga osnovan je Laboratorijski centar kojeg čine osam laboratorija osposobljenih za provođenje brojnih metoda ispitivanja i umjeravanja prema zahtjevima međunarodnih normi i tehničkih specifikacija.

Nakon 20 godina rada u skladu sa zahtjevima međunarodnih normi pojedinačnih laboratorija Laboratorijski centar KONČAR – Instituta za elektrotehniku danas omogućava brojne usluge ispitivanja proizvoda na jednom mjestu, tzv. “one-stop testing” pristup.