Ugovor o dodjeli sredstva sufinanciranja za projekt SafeTRAM

Končar – Institut za elektrotehniku d.d. potpisao je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Ugovor o dodjeli sredstava sufinanciranja za projekt SafeTRAM – Sustav za povećanje sigurnosti vožnje javnog urbanog tračničkog prometa.

Ukupna vrijednost projekta je 18.431.121,52 kn, a potpora iznosi 13.285.558,30 kn. Ugovor je potpisan temeljem Poziva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“. Partner Končar – Institutu na ovom projektu je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, čiji dio potpore iznosi 4.884.202 kn.

Na predstavljanju uspješnih projekata sudjelovala je i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, a u sklopu svečanosti s korisnicima je potpisala ukupno šest ugovora temeljem Poziva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“ i „Inovacije novoosnovanih MSP“ te dodijelila 14 odluka o financiranju temeljem Poziva „Kompetentnost i razvoj MSP“.

Osim potpredsjednice Dalić, svečanosti je prisustvovala i Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU sa suradnicima, Darinko Bago, predsjednik Uprave KONČAR – Elektroindustrije d.d. sa suradnicima te predstavnici tvrtki korisnika sredstava EU fondova.