Sustav upravljanja vjetroagregatom

Sustav upravljanja vjetroagregatom KONwecs predstavlja najsuvremenije rješenje za upravljanje vjetroagregatima u megavatnoj klasi snage.

Zadatak sustava upravljanja vjetroagregatom jest siguran i pouzdan rad te optimiranje proizvodnje vjetroagregata u svim vremenskim uvjetima. Posebno je pritom kritičan rad pri jakim vjetrovima kada se za regulaciju snage vjetroagregata koristi zakretanje lopatica rotora oko njihove uzdužne osi.

Kako vjetroagregat radi bez stalne posade, sustav upravljanja stalno obavlja dijagnostiku sustava i u slučaju kvarova ili nedozvoljenih stanja sigurno zaustavlja vjetroagregat. Nadzor rada vjetroagregata ostvaren je daljinskom vezom s udaljenim nadzornim centrima koja je u sustavu KONwecs ostvarena primjenom najmodernijih komunikacijskih protokola iz područja energetike.

Sustav upravljanja vjetroagregatom KONwecs razvijen je u KONČAR – Institutu za elektrotehniku na platformi na kojoj su već uspješno realizirane generacije digitalnih regulatora napona, pretvaračkih uređaja, te sustavi upravljanja lokomotivama, niskopodnim tramvajima i vlakovima. Sve vitalne komponente sustava plod su vlastitog razvoja i proizvode se u KONČARU.

Korištena arhitektura omogućuje dugovječnost proizvoda što se ogleda kroz dugoročnu dostupnost korištenih komponenata, i do 20 godina što je životni vijek agregata. Fleksibilnost i proširivost sustava omogućava njegovu jednostavnu prilagodbu na specifične zahtjeve. Zbog toga je sustav KONwecs pogodan za zamjenu i modernizaciju sustava upravljanja na vjetroagergatima koji su već u pogonu.

Karakteristike:

BROŠURA
Pošalji Ne, hvala