Sustav Smart Environment isporučen tvrtki A1 Slovenija

Tvrtka A1 Slovenija eksperimentalno je postavila 5G baznu stanicu kojom će testirati trenutne mogućnosti 5G mreže i procijeniti moguće utjecaje 5G tehnologije na lokalno okruženje. U sklopu tog projekta provode se testiranja rada bazne stanice te ispitivanja njenog utjecaja na okoliš.

Za ispitivanje utjecaja bazne stanice na okoliš odabrano je zajedničko rješenje KONČAR – Instituta i tvrtke Smart Sense – Smart Environment.

Smart Environment je sustav koji omogućuje trajni monitoring zračenja elektromagnetskih polja i analizu kvalitete zraka.

Sustav u realnom vremenu mjeri i obrađuje razinu zračenja elektromagnetskih polja u unaprijed definiranim frekvencijskim područjima, monitorira temperaturu, vlagu, 5 vrsta plinova i 3 vrste čestica te obuhvaća sve parametre potrebne za izračun indeksa kvalitete zraka (AQI) koji je relevantan pokazatelj kvalitete zraka.

Sustav Smart Environment omogućuje jednostavan pristup rezultatima mjerenja putem jedinstvenog web sučelja.

Prikaz mjerenih vrijednosti zračenja elektromagnetskih polja

Prikaz mjerenih vrijednosti kvalitete zraka

Više informacija o rješenju Smart Environment dostupno je u brošuri, a o projektu postavljanja 5G bazne stanice na web stranici tvrtke A1 Slovenija: A1 Slovenija sets up its first 5G base station.