Zlatna i srebrna medalja na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2018

16. međunarodna izložba inovacija ARCA 2018. održana je od 18. do 20. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu gdje je predstavljen značajan broj inovacija. U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, ova izložba već nekoliko godina zaredom okuplja izlagače inovatore iz Hrvatske i cijelog svijeta.

I ove godine, poduzeća Grupe KONČAR sudjelovala su na izložbi s nekoliko inovativnih rješenja. Srebrna medalja ARCA dodijeljena je timu KONČAR – Instituta za elektrotehniku za inovaciju “Sustav vizualizacije za sigurnosno kritične aplikacije – SafeHMI” koja je nastala u suradnji s društvom KONČAR – Inženjering za energetiku i transport d.d..

SafeHMI rezultat je istraživanja i suradnje članova projektnog tima Mario Bilić (KONČAR – Institut za elektrotehniku d.d.) i Davor Mraović (KONČAR – Inženjering za energetiku i transport d.d.). SafeHMI je sustav najviše sigurnosne razine (SIL4) za primjenu u željezničkoj infrastrukturi, te predstavlja naprednu metodu vizualizacije sigurnosnog prikaza.

Projektni tim KONČAR – Instituta nagrađen je i zlatnom medaljom s likom Nikole Tesle, Saveza pronalazača Beograda za rješenje „Sustav vizualizacije za vozače tračničkih vozila – KonHMI“. Projektni tim čine Mario Šprah, Ivan Marinić, Tomislav Račan, Andrija Eršek, Mario Bilić, Boris Matjačić, Josip Batinović i Marin Babić.