O nama

Na temelju dugogodišnjih istraživanja u područjima transformatora, rotacijskih strojeva, sklopnih aparata, vjetroagregata i tračničkih vozila, Institut nudi vlastita rješenja za upravljanje i monitoring elektroenergetske opreme i sustava, obnovljivih izvora, kao i željezničke opreme i sustava.

Osposobljeni i akreditirani laboratoriji Instituta nude usluge ispitivanja električne opreme i mehaničkih komponenata te usluge dijagnostičkih ispitivanja na terenu. Unutar Instituta djeluje i služba koja provodi ocjenjivanje sukladnosti proizvoda u skladu s međunarodnim, europskim i hrvatskim normama

Obrazovani i stručni zaposlenici glavna su snaga Instituta. Velika važnost pridaje se znanstvenom usavršavanju kroz suradnju s akademskom zajednicom na znanstveno-istraživačkim projektima, kao i specijalističkim i doktorskim studijima.

Zahvaljujući iskustvu i znanju na području elektroindustrije KONČAR – Institut za elektrotehniku d.d. pronalazi rješenja koja su prepoznata na hrvatskom, europskom i međunarodnom tržištu.