Monitoring agregata

Klijent

Projekt Chaparral moći će se pohvaliti s 87,5 m visokom branom i dvije Francis turbine, koje će koristiti vodu iz rijeke Torola. Maksimalni kapacitet brane bit će 189Mm3. Imati će prosječnu proizvodnju od 66MW, što je jednako potrošnji za prosječno 200.000 obitelji. Rad na brani suspendiran je u 2010. godini nakon oluje Agatha, a talijanska građevinska tvrtka napustila je projekt.

Zašto ovo rješenje

Grupa KONČAR osvojila je projekt zajedno s ČKD Blansko Holding iz Češke. Opseg isporuke su dva generatora s 36 MVA snage nad kojima bi lokalni operator – Hidroelektrična izvršna komisija rijeke Lempa (CEL), trebao vršiti monitoring te kontinuirano pratiti.

Prednosti i rezultati za klijenta

Kako bi se sačuvala vrijednost generatora, zahtjevi će u potpunosti biti ispunjeni sa sustavom monitoringa agregata. Opseg monitoringa obuhvaća cijeli niz stručnih alata za lakši pristup i analizu podataka na licu mjesta, te na daljinu. Mjerne vrijednosti uključuju praćenje vibracija, zračni raspor i djelomično pražnjenje koji će biti integrirano u jedno korisničko sučelje kako bi se na jednostavan način moglo doći do ključnih podataka.

El Chaparral / Salvador

66 MW

planiranog instaliranog kapaciteta

290 mil. €

vrijednost projekta

200,000

kućanstava opskrbljeno

2018

planirana godina početka