Relej za zaštitu od osovinskih struja i napona

Klijent

Brana Ituango, također poznata kao Pescadero-Ituango brana, nasuta je brana koja je trenutno u izgradnji na rijeci Cauca blizu Ituanga u Antioquia, Kolumbija. Razvoj projekta predlaže EPM Ituango, konzorcij tvrtke Empresas Publicas de Medellin (EPM) i vlade Antioquia. Elektrana na brani imat će nominalni hidraulički pad od 197 metara (646 ft) i sadržavat će osam hidroegeneratora s Francis turbinama od 307 MW (412.000 KS).

Zašto ovo rješenje

Sustav za zaštitu od osovinskih struja i napona nadzire i štiti generator od oštećenja ležaja. Budući da se izolacija ležajeva oštećuje radom struja, tok struje kroz ležaje može uzrokovati ozbiljne oštećenja ležaja i uzrokovati veliku ekonomsku štetu. Visoka vrijednost projekta bila je razlog zašto se ležajevi trebaju dodatno zaštititi.

Prednosti i rezultati za klijenta

Instalacijom sustava problem se otkriva na vrijeme i prije nego se dogodi velika šteta. Trajno praćenje struja na osovini i brzi odziv na povećanje amplitude tih struja jednostavan je način za zaštitu skupe opreme za proizvodnju električne energije. Korisnik ima potpunu kontrolu nad sustavom putem online analize, zaštiti temeljenoj na harmonijskom sastavu i realnom trendu izmjerenih vrijednosti. Tumačenje rezultata je jednostavno i sigurno.

Ituango Dam / Kolumbija

2,456 MW

Kapaciteta

$2.8 billion

Trošak izgradnje

9,200 GWh

Godišnje generirano

2018.

Godina početka projekta