Sustav za mjerenje i monitoring parcijalnih izbijanja

Izolacija igra ključnu ulogu u svakom tipu elektroenergetske opreme u proizvodnji, prijenosu ili distribuciji energije. U većini slučajeva životni vijek imovine definiran je stanjem izolacije. Kvar izolacije vrlo je često popraćen požarom ili eksplozijom što dovodi do velikih oštećenja primarne opreme i obližnjih objekata. To dovodi do velikih troškova zbog štete na imovini i smanjene dostupnosti. Svaki upravitelj imovine želi smanjiti rizike takvih događaja i zadržati troškove održavanja što je moguće nižima.

Parcijalna izbijanja su najraniji znak degradacije izolacije ili nedostataka u transformatorima, generatorima, motorima ili kabelima. Otkrivanjem i praćenjem parcijalnih izbijanja, kao najranijih znakova kvara elektroenergetske opreme, ovaj sustav omogućuje preventivno planiranje održavanja opreme te izbjegavanje katastrofalnih događaja.

iPDCore 

Zasnovan na robusnoj KonFID hardverskoj platformi razvijenoj u unutar kompanije, iPDCore je namijenjen za mjerenja na svim vrstama elektroenergetske opreme poput transformatora, kabela, generatora i motora. Njegovi najsuvremeniji algoritmi obrade pružaju pouzdane rezultate mjerenja i neusporedive performanse obrade u stvarnom vremenu.

iPDCore je potpuno digitalan uređaj, a njegove glavne karakteristike su širok ulazni raspon i frekvencijski opseg signala te brza i sinkrona akvizicija na svim kanalima. Sofisticirani DSync algoritam za obradu podataka, omogućuje pouzdano potiskivanje smetnji i separaciju izvora parcijalnih izbijanja. Spoj  naprednog algoritma i KonFID platforme omogućuje iznimne procesorske performanse te obradu do 2.000.000 pulsa/sekundi/kanalu u realnom vremenu.

Intuitivno sučelje i konfiguracija pomoću iPDViewer-a
Obrada podataka u stvarnom vremenu i sučelja za povezivanje velike brzine omogućuju tečnu vizualizaciju mjerenja PD-a. Svaki uređaj opremljen je Gigabit Ethernet sučeljem i opcionalnim Wi-Fi sučeljem. PRPD uzorci ili klasteri visoke rezolucije istovremeno se generiraju za sve kanale pri vrlo visokoj brzini kadrova.

Ulazno-izlazni moduli za proširenje funkcionalnosti
iPDCore se lako može nadograditi naponskim/ strujnim, RTD ili digitalnim ulaznim i izlaznim modulima kako bi se stvorilo cjelovito monitoring rješenje za svaku vrstu elektroenergetske opreme ili za automatizaciju laboratorijskih mjerenja. Sastavni je dio sustava monitoringa transformatora Končar TMS kao i sustava za nadzor rotacijskih strojeva Končar MCM. iPDCore se također uspješno implementira kao platforma za automatizaciju laboratorijskih mjerenja.

Saznajte više informacija u brošuri:

iPDCore brošura
Pošalji Ne, hvala