EU i nacionalni projekti

Pored ulaganja u znanstveno usavršavanje svojih zaposlenika, KONČAR – Institut za elektrotehniku pridaje veliku važnost i istraživačkim i tehnologijskim projektima kao i suradnji s akademskom zajednicom.

Institut je upisan u Upisnik znanstvenih organizacija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) u području tehničkih znanosti. Do sada je uspješno sudjelovao u provedbi više znanstvenih projekata MZOS-a, tehnologijskih projekata pri MZOS i Hrvatskom institutu za tehnologiju, te jednom projektu Jedinstva uz pomoć znanja (UKF) namijenjenog mladim istraživačima i stručnjacima.

Osim toga, uključen je i u nekoliko projekata Hrvatske zaklade za znanost na kojima surađuje sa stručnjacima s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu.

Jedan od strateških ciljeva Instituta je intenziviranje međunarodne suradnje na HORIZON-u i drugim sufinanciranim IRI projektima. Institut je posebno zainteresiran za područja ICT-a, energije, transporta, nanotehnologije, materijala i nove proizvodne tehnologije, te za istraživanje u korist malih i srednjih poduzeća. Do sada je uspješno sudjelovao na brojnim projektima.

HORIZON 2020

Pročitaj više

SafeTram

Pročitaj više