Monitoring agregata

Klijent

Hidroenergetskim projektom Toro 3 upravlja državno poduzeće u Costa Rici, Institut za električnu energiju (ICE). Projekt u vrijednosti od 190 milijuna USD nalazi se u provinciji Alajuela, a sufinanciran je od strane ICE, banke Costa Rica i komunalne tvrtke Jasec. Toro 3 opskrbljuje preko 60.000 kućanstava i nastavak je projektnih faza 1 i 2.

Zašto ovo rješenje

Grupa KONČAR odgovorna je za projektiranje, proizvodnju, isporuku, nadzor, postavljanje i puštanje u pogon dvije hidroelektrane od 29,7 MVA, uključujući i uzbudne sustave, sustave za monitoring vibracijskih jedinica, snage generatora i neutralnih elemenata opreme, sabirnice s metalnim oklopom i pomoćni transformatori za potrošnju. Rješenje je odabrano za monitoring i zaštitu složenih operacija hidroelektrane te za očuvanje investicije tako što je usredotočeno na kritične dijelove stroja, prema zahtjevima kupaca. Rješenje štiti postrojenje aktiviranjem postupka gašenja postrojenja u slučaju postizanja kritičnih vrijednosti.

Prednosti i rezultati za klijenta

Rješenja su modularna i prilagođena za zaštita od svih štetnih parametara (vibracije, temperature, zračnog raspora, magnetskog polja, djelomičnih ispuštanja, kavitacija) što rezultira povećanom produktivnošću i zaštićenom proizvodnjom. Operatori postrojenja mogu identificirati najrelevantnije kvarove i dobiti ključne informacije za učinkovito upravljanje imovinom putem stručnih alata. Problemi poput velikog inventara rezervnih dijelova i neplaniranih zaustava proizvodnje mogu se eliminirati i spriječiti.

Toro 3 / Costa Rica

49 MW

instaliranog kapaciteta

190 mil. $

vrijednost projekta

190 GWh

godišnje generirano

2013

godina početka