LAVESP – dobitnik Posebnog priznanja ”Slavko Krajcar” za tehnološke inovacije

Projekt ”Izgradnja ispitnog Laboratorija za velike električne strojeve i pogone te proširenje ispitnih kapaciteta” dobitnik je Posebnog priznanja ”Slavko Krajcar” – za tehnološke inovacije. 

Priznanje je preuzeo direktor KONČAR – Instituta za elekrotehniku dr.sc. Dalibor Filipović-Grčić koji je tom prilikom izjavio:

Laboratorij za velike električne strojeve i pogone (LAVESP) predstavlja visokotehnološki kompleks kakvih ima svega nekoliko u svijetu, a ključan je za kontinuitet i daljnji razvoj ispitivanja visokonaponske opreme. Ističe se opremom za ispitivanja komponenti HVDC prijenosnih sustava ključnih za zelenu tranziciju jer omogućuju prijenos energije na velike udaljenosti, upotrebu dugih podzemnih i podmorskih kabelskih veza te prijenos energije s pučinskih vjetroelektrana. LAVESP time značajno doprinosi tehnološkom napretku i globalnoj prepoznatljivosti Grupe KONČAR.

Dodjela nagrada održana je u sklopu 2. dana Financijsko-investicijskog foruma, 6.6.2024. godine u Zagrebu, u organizaciji časopisa Lider.

Autor fotografija: Ratko Mavar, Lider