Naših prvih 60 godina – Snaga velikih ideja

Naša upečatljiva povijest započela je 25. ožujka 1961. godine osnivanjem Instituta.

Danas slavimo 60 godina primijenjenog istraživanja, stvaranja inovativnih rješenja i novih usluga. Slavimo 60 godina tradicije, znanja, inovativnosti i uspjeha.

No također slavimo i sve nevjerojatne ljude koji su obilježili našu povijest, koji su pridonijeli i još uvijek doprinose onome što smo postali danas, i one koji nam pomažu u stvaranju boljeg sutra. Kroz sve ove godine naša najveća snaga su upravo naši suradnici koji su nas  stalnim zalaganjem doveli do razine izvrsnosti na svim  područjima djelovanja.

Tijekom proteklih 60 godina težili smo poslovanju prema ključnim vrijednostima na kojima je Institut utemeljen:

  • Pouzdanost – prisutna u svemu što radimo, a pomogla nam je izgraditi povjerenje kod naših partnera;
  • Izvrsnost – neprestano planiramo poboljšanja i predviđamo izazove kako bi bili najbolji u našoj djelatnosti;
  • Tradicija – šest desetljeća iskustva u području primijenjenih istraživanja i laboratorijskih ispitivanja temelj su stabilnosti i uspješnog budućeg poslovanja;
  • Znanje – naše aktivnosti temelje se na znanju i vještinama naših zaposlenika;
  • Odgovornost – svjesni smo da naše djelovanje ima utjecaj na društvo i okoliš te stoga s najvećom pažnjom brinemo o zaštiti okoliša, ljudskim pravima te zaštiti zdravlja i sigurnosti.

Ključni dio naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti jesu i bit će naši partneri. Oni su pokretač i motiv   da težimo naprijed. Dok slavimo ovu vrlo posebnu prigodu, želimo zahvaliti svima na podršci tijekom proteklih 60 godina.

Osvrćući se na svoju povijest, zahvalni smo i zadovoljni našim rezultatima. Radujemo se stvaranju još bolje, inovativnije i učinkovitije budućnosti zajedno s vama.

KONČAR – Institut: Snaga velikih ideja